Selamat berkunjung ke blog saya. Semoga kunjungan anda dengan niat yang baik. Blog ini sekadar mengisi ruang waktu cerita hidup saya dan aktiviti homeschooling saya bersama anak-anak. Semoga bermanfaat untuk semua. Wassalam.

Lovely Followers

Monday, 9 July 2012

Adam yang suka tarik perhatian Ibu..


Baru je mengadap pc 10 minit........ Si kecik mula datang dan merengek dengan gaya mengada-ngadanya.
"Ibu, meh lah duk sini tengok Tv kat adam ni", kata si kecik tu.

Aku masih mengadap pc lagi sebab niat di hati nak blogwalking korang semua lah. Selang beberapa minit, dia datang lagi dan buat muka macam marah pulak.....
"Ibu, dah lah tu.......... meh lah sini kat adam ni", merengek si kecik tu lagi.

Haih..... memang suka sangat tarik perhatian aku dan pasti ada je idea dia nak suruh aku datang dekat dia. Maklumlah masa kat kampung hari tu ramai orang melayan kan, bila balik rumah sendiri dah kena main sorang-sorang. Maka, yang selalu kena kacau mestilah ibu dia ni haaa. Kadang tu kan, bila aku menghilang masuk bilik pun dia menangis-nangis mencari mana hilang ibunya ni. Hish..hish si kecik Adam ni memang mengada sungguh dia. Tapi setiap keletah dan perkembangannya yang semakin hari semakin cerdik itulah yang buat aku bahagia... Moga kamu jadi anak yang baik wahai si kecik Adam!!
Makan pagi kat Hotel hari tu. Adam sangat jakun sikit masa ni. Hahaha... First time lah katakan. Selalu makan kat warung kan... mahu dia tak terkejut dengan suasana yang berbeza sikit tu.. Dah la dia bising duk bercakap itu ini. Hehe....

P/S : SORRY jugak sebab belum terjah korang lagi. Kena tunggu adam lena dulu, baru boleh jalan-jalan tanpa gangguan... :)

9 Komen Cerita Hati:

AdaM Hawa said...

alahai comeynya dia pejam mata cam tu.. adam..

izan mama mia said...

ish..seiras lah ayue ngan adam..kan.
samalah ngan budak nie...sibk srh tpp pc..hahah
adam tidur siang lama tak??

IntaNBerliaN said...

hihiii comel je adam cakap camtu kat ibu dia.. :-)

Che Rosliza Che mat said...

hihihi mama nak berblogging pun tak boleh...adam ajak tengok tv ya...

Chic Na said...

boring la tu takde kawan nak main. :)

P#eoniX said...

mesti dye sronok x kire kat mane ko bawak pon...huhuhhh!!!!mintak-mintak satu ari nanti bile ko dah tua,dye pulak bawak ko jenjalan...kan best...ngeh...ngeh...ngeh...

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

adam nk mnja2 la tu..hihi...comel je:)

Masya said...

bile adam dah besar ni muka dia macam muka ayue lah...

samelah dengan amir pun.. mcm tu jgk huhuhuhuhu... sbb tu jarang on lappy atau BW kat rumah...

rieda_ffya said...

apesal pejam mate tu adam..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute