Selamat berkunjung ke blog saya. Semoga kunjungan anda dengan niat yang baik. Blog ini sekadar mengisi ruang waktu cerita hidup saya dan aktiviti homeschooling saya bersama anak-anak. Semoga bermanfaat untuk semua. Wassalam.

Lovely Followers

Wednesday, 18 July 2012

Adam dan Kawannya..


Adam sudah ada kawan.. Erk?? Macamlah adam ni baru dapat kawan je kan.. Hihik.. Adam kawan dengan semua orang. Tapi sejak seminggu dua ni, dia selalu duk main ngan kawan dia yang ni.. Othman namanya.... Anak kepada kawan kat kuartes ni jugak. Setiap petang mesti dia cari adam sebab nak main kat playground sama-sama. Nampak macam sebaya tapi kawan adam ni lebih tua setahun dari dia dan Adam panggilnya abang othman lah.... Mereka ni kalau mood okay bolehlah kawan elok tapi kadang tu ada jugak gaduhnya.. Maklumlah dua-dua lelaki, lasak pulak tu masing-masing kan..
 Adam yang sekarang selalu buli Ibu dia supaya hayunkan buaian tu laju-laju.. Dia nak buaikan sendiri tak pandai lagi. Penat jugak melayan dia bila nak naik buaian nih.. Masa ni aku dah penat, dan kawan adam pulak yang rajin nak tolong hayunkan.. (opss..betul ke hayun ni? ) :)
 Adam buat peace tapi mata pandang lain.. Othman pulak muka serius jer.. 
 Adam dan kawan-kawannya. Oh! Adam, suka sangat buat senyum macam tu sampaikan sepet mata kamu. :)
Tetap nak tayang jugak tau.. Apam polkadot.

Seronok tengok dia dah mula pandai berkawan.. 
Anakku, 
Berkawanlah seramai mana pun yang mungkin tetapi bermusuh jangan sesekali!!
Bak kata pepatah, berkawan biar seribu, bercinta biarlah satu. 
Rezeki jangan ditolak, musuh jangan dicari!!!

10 Komen Cerita Hati:

Chic Na said...

waa adam dah ada best fren la. hihi.. apam polka dot la. cantik combination kaler pink hijau tu. :)

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

btul..biar dia ada kwn..seronok..br adaa knangan zman knak2 kn..main2 ngn kwn..xnk bdk2 just duk rmh ngadap tv n lptop je..huhu..

rieda_ffya said...

comei si adam..sepet matanye senyum camtu..apam tu cantik le..

Masya said...

amboi gebunya apam pokedot tu huhuhuhuhu.....

anak sy pun lambat panas sikit kalau nak berkawan ni... klu dah kenal sorang dgn org tu jer lah dia nak main...

AdaM Hawa said...

betul tu mama adam.. berkawan biar beribu.. kan²..

CtAyue said...

@Chic Na dia ade time jgk..bila gaduh mmg biisnglah jugak.hehe

CtAyue said...

@~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ betul tu dila.. dulu risau jgk bila dia suka tgk tv dan main computer..tp skrg ptg je mesti nk g main kt taman..

CtAyue said...

@rieda_ffyastail dia senyum leni..

CtAyue said...

@Masya tu lah..adam ni pun tgk org jugak..

CtAyue said...

@AdaM Hawa betul kan kak, kawan biar seribu... tp kena pandai pilih kawan jugak kan..hehee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute