Selamat berkunjung ke blog saya. Semoga kunjungan anda dengan niat yang baik. Blog ini sekadar mengisi ruang waktu cerita hidup saya dan aktiviti homeschooling saya bersama anak-anak. Semoga bermanfaat untuk semua. Wassalam.

Lovely Followers

Friday, 5 July 2013

Adam dan Dhia.......


"Adik.... abang gi sekolah kejap yer, nanti abang balik", kata Adam kat adik dia. Setiap pagi hari sekolah, sebelum ke tadika tu, dia pasti akan cakap camtu kat adik dia walaupun adik dia tengah tidur lagi. Dhia pulak akan bukak sikit mata dia konon macam mengerti je apa orang cakap kat dia, pastu pejam rapat semula. Lucu betul rasanya lihat gelagat anak-anak ni tapi yang pastinya Dhia memang lebih kurang Adam je ragam sikapnya tu. Hihik..

Lagi ayat yang Adam sembang ngan adik dia..
"Adik... iyer.. abang Adam ada nih, adik jangan nangis, ibu buat keje jap", katanya time adik dia baru nak eheekheheekek merengek tu.

"Adik, abang Adam dah balik sekolah", sampai je rumah dari tadika memang dia cari adik dia dan cakap camgitu.

"Dhia, abang Adam sayang Dhia......"
"Untuk Dhia..untuk Dhia...aku yang patut..........", lagu Untuk Dia (najwa latif & sleeq) tu dah adam nyanyi untuk adik dia, katanya itu lagu untuk Dhia. (^_^)

"Dhia ni comellah..."
"Dhia..tengoklah abang... oo sombong betul adik ni tak nak tengok abang", katanya minta perhatian adik dia dan bila adik dia pandang lain dia kata adik dia sombong.

Walaupun dalam dia duk jealous dengan saya dan abahnya yang asyik asyik adik je kan.. tapi hakikatnya Adam sayang adik dia. Kalau kawan-kawan saya datang rumah tengok Dhia, Adam akan duk dekat dengan adik dia sebab takut orang amik adik dia. yelah, selalu kan ada yang suka nyakat "acik nak amik adik balik boleh?" Haaa itu yang dia jadi pak guard tu, marah orang ambik adik dia. Kalau orang pegang pun, dia akan duk dekat je ngan orang tu...
 Wajah-wajah kesayangan kami..
Semoga kalian membesar dengan sihat, kuat dan riang bagaikan juara.
Semoga kalian menjadi anak yang soleh solehah.
Anugerah terindah.......
Kau adalah anugerah
Hadirnya mu mendamaikan
Kau adalah anugerah
Yang membawa sebait senyuman
Oh.. Hanya dikau yang di jiwaku
Oh.. Kaulah satu
Hanya kau yang satu..
Kaulah definasi cinta
Sebaik-baik manusia
Cahayamu mempersona
Kaulah epitomi cinta
Terbaik dari semua
Auramu membakar asmara..
Hanya dirimu untukku
Buat selama-lamanya..
(lirik dari lagu Anugerah terindah-aril)

5 Komen Cerita Hati:

AdaM Hawa said...

Sy suka tgk ragam budak mcm ni.. terasa kasih syg adik beradik kuat antara satu sama lain..

Puan Kutu said...

Plin sweet adam nyanyi lagu untuk dia kt dhia.hehe..good brother adam ni!

P#eoniX said...

eceh!!!siap lagu ntok dhia lagik!!!heheheh...comel jer...abang nak pinjam dhia kejap boleh???heheheh...

Masya said...

dhia mcm muka adam, adam mcm muka ayu ... wah tu puisi ke lirik lagu tu...

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

comelnya dhia!geram tgk..leh jd kwn ulya ni;-) xsangka lak dpt anak sebaya ngn anak akak..hihi..beza smnggu je..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute