
Ibu Cuba.
Tat jepun.
Crust :
170gm butter/marjerin
50gm gula icing
1bj telur gred c
1 SK esen vanilla
290gm tpg gandum
-pukul sebati gula Dan butter dengan senduk je. Masuk telur.mix sebati. Masuk Esen. Masuk tepung sikit sikit.uli hingga jadi doh lembut.
Filling : apa apa Jenis jem atau filling
Kek :
200gm spongemix/tpg optima
200gm telur
50ml air
50ml minyak
1sk esen vanilla
-mix semua kecuali minyak. Mix hingga gebu. Dah gebu kental baru kaupbalik minyak dengan spatula.
Caranya.
-terap doh masuk acuan tat.
-letak jem.
-letak adunan kek.buatla corak dari dua sudu adunan kek diwarnakan.
- bakar 15-20 minit suhu 170c

Isteri kpd seorang suami yang penyayang & Ibu kepada seorang putera dan puteri yang cerdik pandai 'ADAM AKMAL' dan 'DHIA AMANI HUSNA'.Blog CERITA HATI ini adalah cetusan kepada catatan segala kenangan tentang perjalanan hidupku, pahit & manis kehidupan, kisah tentang mereka 'Putera puteriku' dan kisah tentang kami. Blog ini juga merupakan blog perkongsian AKTIVITI HOMESCHOOLING saya dan anak-anak.Blog ini adalah blog peribadi. Segala yang tercatat, pandangan & gambar-gambar adalah hak milik sepenuhnya empunya blog CERITA HATI kecuali yang telah dinyatakan empunya sumber asalnya.






0 Komen Cerita Hati:
Post a Comment