Selamat berkunjung ke blog saya. Semoga kunjungan anda dengan niat yang baik. Blog ini sekadar mengisi ruang waktu cerita hidup saya dan aktiviti homeschooling saya bersama anak-anak. Semoga bermanfaat untuk semua. Wassalam.

Lovely Followers

Tuesday, 14 August 2012

Belum sempat raya, dia dah habiskan.....


Opss... apakah? Hihik.. Inilah cerita si bujang kecik kesayangan saya seorang tu. Belum sempat raya tapi dia dah berjaya habiskan popia simpul kasih yang saya beli dari seorang kakak kat kuartes ni. Cara dia mintak dan boleh dikatakan setiap hari dia akan mintak.. "Ibu, nak kueh hok orang bagi tu", cara dia mintak dari saya. Amboi sesuka hati cakap kuih orang bagi yer.. Tak tahu ke kuih tu siap tempah lagi tau. Haha.. Al-kisahnya sebab dia tengok orang hantar kat rumah lah kan, itulah pasal dia cakap orang bagi. Kalau beli mesti kat kedai kan. Pandai kamu bezakan erk...  :)

Popia ni saya beli setengah kilo = RM16. Ingatkan sempat simpan raya tapinya dah habis dikerjakan si kecik saya tu. Kalau tahu dia suka, saya order banyak lagi. Ini menunjukkan popia tu sedap kerana digemari si kecik saya. :)
Masa dapat popia ni penuh tapi semalam sudah tinggal separuh dan hari ni sudah tinggal suku dah pun.. Confirm dua hari lagi habislah ni.. Hihik.. :)

Nota : Saya nak buat sendiri masalahnya saya tak pandai menyimpul kasih bagai ni.. Hahaha.. :)

5 Komen Cerita Hati:

Masya said...

kalau yg ini jgn katae adam .. saya pun blh habiskan... cepat sebab suke makan jugak..

♥ ROS ♥ said...

Bdk2 mmg suka la.. Ros pun suka popia nih..ralit je mkn... Nk kna blaja la kan simpul nih :p hahahha

mama aryan said...

adam akak tu pun sama,akak buat kuih org tempah dia pun sibuk nak makan..hehe

Chic Na said...

kuih ni kalau makan habis sebalang pun tak terasa. sedap. :)

C'Jai said...

usah kata anak bujang ct..akak pun suka kuih ni..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute