Selamat berkunjung ke blog saya. Semoga kunjungan anda dengan niat yang baik. Blog ini sekadar mengisi ruang waktu cerita hidup saya dan aktiviti homeschooling saya bersama anak-anak. Semoga bermanfaat untuk semua. Wassalam.

Lovely Followers

Sunday, 22 April 2012

Bila Berdua..........


Bila abah adam outstation maka nye berdua lah aku dengan si kecik ku itu..
Seram, cuak??? 
Kalau dulu memang seram sebab dulu menyewa rumah kat luar. Kalau kena tinggal, malam-malam confirm tak leh lena tidur umpama macam tidur2 ayam je jadi nye. Masa tu sewa rumah sebijik, jiran kiri kanan ada tapi jauh jaraknya.. Rumah kampung dan sewa pun dengan orang kampung situ tapi best duk rumah tu sebenarnya. Mangga pintu bukan main lagi lah.. macam-macam jenis mangga ada. Rumah lama dulu memang rasa cuak sikit kalau kena tinggal time abah adam outstation. Bila rasa tak selesa ajer.. apalagi cabut balik kampung lah.. 2 tahun gak lah menyewa kat situ.  Siap tinggalkan pokok buah ceri lagik. Dah rendang dan besar dah pun pokok tu. Tiap kali lalu depan rumah lama tu mesti tengok sambil imbau kenangan kat rumah tu.

Tapi sekarang sejak dah berpindah ke rumah baru, rasa lebih selamat sikit. Suasana nya lain sikit. Duk kuartes ada ramai jiran dan ada guard jagakan. Rasa cuak tu bertukar jadi rasa boring dan sunyi lah pulak bila abah adam takde. Tapi harus alert jugak..

Bila berdua dengan si kecik tu......................
aku boleh bangun lambat, akan jadi lambat untuk masak dan masak pun yang simple2 ajer.  :)

Tapi..... bila berdua hanya berdua jelah... rasa tak lengkap pulak takde si dia yang suke buat bising menyakat adam. Lepas ni kena tahan jelah nak menjawab soklan sama dari si kecik tu duk tanya abah dia... kalau dulu tak petah lagi cakap, tapi sekarang memang kena tanya lah aku nanti......setiap jam mungkin.

Nota : dari saya jadi 'aku' lah pulak erk..huhu.. best gak guna 'aku' bila menulis di sini.. Pasni guna aku jelah. Lagi sempoi kot kan. :)

3 Komen Cerita Hati:

P#eoniX said...

mesti anak sis blur kemane hilang si abahnye...heheheh...selamat sediakan jawapan...heheheh....gune je lah manme perkataan yang selesa...bagi saya'aku' lebih sesuai macam diari dan x der lah skema sangat...hakhakhak....gud luck!!!!

AdaM Hawa said...

take care ya!

ainnoraini said...

Kadang2 mmg rasa sunyi bila asben gi outstation ni..mcm tak best jervkalau nk gi jenjalan tu tk ada diakan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute