Selamat berkunjung ke blog saya. Semoga kunjungan anda dengan niat yang baik. Blog ini sekadar mengisi ruang waktu cerita hidup saya dan aktiviti homeschooling saya bersama anak-anak. Semoga bermanfaat untuk semua. Wassalam.

Lovely Followers

Monday, 8 April 2013

Adam Membaca ~ Buku 7

Setelah hampir dua minggu, barulah adam beralih ke buku 7 hari ni. Saje je saya lambatkan sikit kali ni untuk nak pastikan dia betul-betul faham konsep gabungan bunyi huruf-huruf akhiran tu. Fuhh.. bukan main penat jugak nak mengajor si adam ni. Yelah, dia ni jenis tak boleh ulang satu tempat banyak kali sangat, lagaknya dia memang dah tahu dan faham kan. Bila ulang lagi dan lagi.... main-mainlah dia. Haha.. Sebenarnya dia faham dan boleh sebut cuma ibu adam je menggatal nak ulang-ulang banyak kali. Sudahnya adam jadi boring je tapi yang banyak membantu dia bila buat homework dalam buku aktiviti

Buku 7 lagi mencabar nampaknya dan mungkin kena ambil masa lama jugak ni. 
Bermula lah sesi ajar ooo dan eee serta membaca cerita pendek. Fuhh.. sabar.. sabar..  
Untuk  inginkan Adam cepat pandai membaca, kenalah sabar dan sabar.. Lepas ni barulah ajar english pulak tapi saya nak tunggu Adam 5 tahun baru nak ajarkan dia membaca dalam english pulak. 5 tahun rasanya dia dah matang sikit dan ready nak belajar english yang lagi mencabar tu. Inshaa Allah..

Nota : Saya dapat surat panggilan exam ptd 13hb ni.. Tak tahulah nak pergi atau tak. Study pun tidak, sempatkah? Saya ni bab esei english tu yg tak berapa sikit. Haha.. Mengaku tanpa segan silu. (^_^) Otak pun dah berkarat benar dah. Emm.. asyik exam je saya ni tapi pass nye tu tidok. Huhu.. (ayat orang frust je kan.. atau give up kah??) hihikk.. (^_^)

7 Komen Cerita Hati:

Puan Kutu said...

Ajar anak ni mmg perlu byk sabar.adm pun baru 4tahun.anak sy aiman yg dh 6taun ni pun kemain tak sabar nak ajar dia.ibu asyik jadi tarzan je.hehe..

Chic Na said...

taknak cuba nasib ke? mana tau rezeki baby baru. :)

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

owh...teknik membaca yg berkesan...:) salam kenal...:)

Riedaffya ibrahim said...

laju aje adam membca ye..da masuk buku 7....rasenya anak saya baru tahap buku 6..

izan mama mia said...

baguslah adam ni,...:D

AdaM Hawa said...

pegi la.. mane tau.. rezeki baby..

Masya said...

bgslah adam ni.. lps ni belikan buku cerita yer..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute