Selamat berkunjung ke blog saya. Semoga kunjungan anda dengan niat yang baik. Blog ini sekadar mengisi ruang waktu cerita hidup saya dan aktiviti homeschooling saya bersama anak-anak. Semoga bermanfaat untuk semua. Wassalam.

Lovely Followers

Friday, 11 October 2013

Tolong!! Saya ketagih Ciss Kek


Saya memang sukakan kek yang ada cheese... tambah pulak gabungan coklat + cheese.. Pehhh mabeles.. Siapa sama taste macam saya, sila angkat tangan.. Hihi..
yeayy!! Finally dah merasa snow cheese cake. Walawei..sedap giler. Sebenarnya dah lama nak cuba buat tapi tak terbuat-buat. Haaa nak jadi kisahnya kan, hari tu encik Hubby belikan untuk saya. Katanya ada kawan tempat dia keje jual..Wife kawan dia lah yang buat dan jual. Dia pun belilah... sekali sekala rasa kek orang lain buat apa salahnya katanya kan..
Cheese cream dan ditabur pulak dengan cheddar parut..mana mahunya tak kata sedap kan. Ini versi sponge choc cake.. baru ngam rasanya. Nak buat sendiri bermodal jugak beli cheese tu bagai tapi puaslah sebab boleh makan banyak kan.. Ini beli RM10 tau. Murah kan?? saya makan kejap jer habis.. Haha.. Dah tu boleh cakap kat encik hubby, nanti beli lagi yer.. Saya ngan adam je makan cheese sebab encik hubby kurang suka cheese..

4 Komen Cerita Hati:

Masya said...

ayue .. buatlah marrie cheese yg celup susu tu.. tambah lemon sikit bagi masam² buat sendiri.. lg sedap tau.. berbaloi²... tp kek cheese mcm ni mmg tgh popular kan.. sy pun x reti klu yg kek mcm ni.. hahaha.. mahu nak mkn beli jugak..

inazamri said...

akak pun br mkn kek cheese camni last wk.tp kurg sedap lak yg akak beli.selamt menyambut aidiladha .

blog kita kita aje said...

terliur layan tgk ekk time gini..tapi sayang nye x boleh amkan selalu...konpem badan membelon nanti ni.huhuhu


http://iamhaizad.blogspot.com/

Puan Kutu said...

fulamak meriahnya chess,terliur tu..sy pun suka chees..mmg murah la,klu buat sendiri nk beli chess tu pun dh mahal kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute