Selamat berkunjung ke blog saya. Semoga kunjungan anda dengan niat yang baik. Blog ini sekadar mengisi ruang waktu cerita hidup saya dan aktiviti homeschooling saya bersama anak-anak. Semoga bermanfaat untuk semua. Wassalam.

Lovely Followers

Monday, 21 May 2012

Segmen: Imbau kenangan saat sah jadi miliknya



Mama Mia buat segmen, macam best pulak segmen ni. Jadi aku pun nak join  jugaklah. Best jugak bila mengimbau kenangan ni. Siapa nak join boleh klik banner atau SINI
Closed date : 22 Mei 2012.

Pertemuan aku dengan suamiku, Encik Azrul, boleh dikatakan secara tidak sengaja. Masa tu pertengahan tahun 2004 dan aku tengah study kat Bangi. Pada suatu hari tu, aku diajak oleh kawan baikku untuk teman dia ke KL Central nak jumpa pakwe dia. Aku pun teman lah dia. Sampai kat KL central, aku jumpe kawan aku yang lagi sorang dari UM. Aku sembang dengan kawan aku tu dan biar kawan aku yang lagi sorang tu date ngan pakwe dia lah. Yang buat aku marah sangat masa tu ada sorang mamat ni duk pandang pelik je kat aku dari tadi sampai naik sakit hati pulak aku. Lepas tu, kawan aku ajak pulak follow dia ke puduraya pulak sebab nak hantar pakwe dia naik bas balik kedah. Aku follow jelah dan tiba-tiba mamat yang duk tengok aku pelik tu follow sekali. Hahaha.. Memang tak perasan langsung dan tak tahu langsung yang mamat tu kawan kepada pakwe kawan aku tu. Hahaha.. Aku pun buat bodoh jelah, jual mahal lah kan. Kami naik train LRT ke puduraya, dan mamat tu tanya aku dah sampai belum puduraya. Masa tu memang aku dah dengar dah announcement tapi saje buat-buat lambat ke pintu keluar.. Aku jalan keluar bila nampak kawan aku mula keluar dan mamat tadi pun follow belakang aku kemudian TiT..Tit..Tit..... alarm pintu LRT berbunyi tanda dah nak tutup dan yang bestnya beg mamat tu tersepit kat pintu tu sebab tak sempat. Aku punyalah gelak sakan masa tu, hahaha.. Mujurlah ada orang dari dalam tolong tekan button open balik pintu. Marah dia kat aku sampai nak cekik aku.. Hahaha... 

Kat puduraya tu, mamat tadi tu mula lah ajak bersembang. Aku buat-buat tak layan je. Yang aku bengangnya, kawan aku boleh tinggal aku p date ngan pakwe dia. Itulah kali pertama aku teman orang date. Huh, tension gak jadi macam tu. Diorang beli tiket bas lepas tu naik bas. Mamat tadi pun sekali lah naik bas samadengan pakwe kawan aku tu. Kemudian dia mintak number fon, aku tak bagi pun. Jual mahal aku masa tu. Hahaha.. Kemudian aku dan kawan aku pun balik lah ke kampus semula lepas bas pakwe dia naik tu dah jalan. 

Seminggu lepas kejadian tu, aku dapat call dari mamat tu. Mungkin dia dapat number aku dari pakwe kawan aku tu kot. Hehehe.. Dah memang nak jadi jodoh kan, kami pun berhubung melalui telefon pulak lepas dari pertemuan tu. Mulanya tidaklah terlalu bersungguh tapi lama-kelamaan mula rasa jatuh cinta. Lama jugak bercinta jarak jauh, lebih kurang 4 tahun macam tu dan macam-macam lah harus dilalui kalau cinta jarak jauh ni. Masa aku last sem, dia ajak bertunang, Febuari 2007 kami bertunang dan sebulan lepas aku konvo, dia melamar aku untuk jadi permaisuri yang sah dalam hidupnya. Tanya pendapat keluarga dan semua bagi green light. Kami pun bernikah dan melangsungkan perkahwinan pada 22 Disember 2007. Dengan sekali lafaz, aku sah menjadi miliknya setelah 4 tahun menyemai kasih dari jarak jauh. :)
Kenangan di Hari Bahagia Kami : 22 Disember 2007
Alhamdulillah kami bahagia dan bertambah bahagia dengan kehadiran seorang putera pelengkap hidup kami iaitu Adam Akmal yang dilahirkan tanggal 5 Mac 2009. Tak ku sangka, pertemuan yang tidak disengajakan itu membawa kami ke jinjang pelamin. Dan mamat yang pandang pelik pada aku itu dah sah jadi suami aku pun. Doakan kebahagiaan kami hingga akhir hayat dan aku akan sentiasa cuba menjadi yang terbaik untuk dia dan menyayangi dia suamiku selamanya. :)


7 Komen Cerita Hati:

Masya said...

good luck... semoga kekal dunia akhirat..

IntaNBerliaN said...

jodohkan.. hihii xsangka plak yg awk ckp pelik tu lah jodoh awk.. :-)

mg kekal hingga akhir hayat..... amin :-)

LYAfrina said...

gud luck dear..
alhamdulillah... pertemuan y indah..moga kekal bhagia hingga ke akhirat

P#eoniX said...

lucu lah citer ko neh...hakhakhak....camner mamat yang ko rase pelik leh jadik laki ko...kih...kih...kih...mungkin dah jodoh kot...n'way jauh ker jarak suami ko ngan ko(umur)....moga kekal dan x mudah goyah ngan cabaran...hehehhe...

permata biru said...

semoga berbahagia..dari segmen yang sama

9n0L4 said...

dtg BW dan follow sini dari segmen yg sama. 121. moge bahagia hingga ke syurga. ;)

http://farizafairuz.blogspot.com/2012/05/segmen-imbau-kenangan-saat-sah-jadi.html

wantie said...

dari segmen yang sama

http://lovingwantie.blogspot.com/2012/05/imbau-kenangan-saat-sah-jadi-miliknya.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute