Selamat berkunjung ke blog saya. Semoga kunjungan anda dengan niat yang baik. Blog ini sekadar mengisi ruang waktu cerita hidup saya dan aktiviti homeschooling saya bersama anak-anak. Semoga bermanfaat untuk semua. Wassalam.

Lovely Followers

Thursday, 13 June 2013

Dhia yang suka menggeliat...

Kenapa ye bayi suka menggeliat? Mungkinkah itu menjadi satu masalah kesihatan? Kata orang.. bayi menggeliat sebabnya pantang larang cara basuh kain baju baby tu.. Masa dalam pantang kena basuh pakai tangan dan tak boleh pulas kuat-kuat masa perah kain baju tu. Emm.. saya pulak memang dah pakai washing machine aje basuhnya. Dah ada kemudahan yang memudahkan dan cepat, guna jelah kan. Hihik..

Dhia suka menggeliat sampai merah-merah kulit dia waktu dia menggeliat tu. Tapi tidur tetap lena aje.. Ada orang kata bagus baby suka menggeliat kerana boleh membantu pelancaran peredaran darah dan membantu bayi cepat membesar. Lagi pula dapat membantu meregangkan otot-otot dan urat sarafnya. Ini maknanya kalau menggeliat tak perlulah risau sebab itu menunjukkan tumbesaran badan sedang berlaku. Itu kata orang-orang tua lah kan.. Tapi seyes comel tengok Dhia menggeliat time tidur... ngan kaki tangan terangkat dan badannya menggeliat manja gitu sampai merah-merah mukanya. Yang tak menahan siap ada bunyik suara manjanya lagi. Comel je tengok baby menggeliat.. Buat jadi bertambah geram. (^_^)
Dhia with her big brother, Abang Adam.
Baju Dhia dah start banyak pink dah..Haha..
 Pompuan kan dah memang sesuai pakaikan baju pink.

5 Komen Cerita Hati:

cheqna said...

eh eh..betapa lamanya tak masuk blog...dah ada baby upanya dia...
wah...beshnya

izan mama mia said...

lor...dah bersalin..ehe..tahniah..comelnyer dhia

Chic Na said...

saja kot nak betulkan urat. hehe.. comelnya dhia.

Puan Kutu said...

baby mmg suka mengelit..n sgt comel bila mengeliat..sebenarnya all the time comel.haha

afia sejak dlm perut pun suka sgt menggeliat, aiman kurang sikit..:)

Masya said...

mengeliat nak membesarlah tu.. ni pun dah nampak tembam..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute