Selamat berkunjung ke blog saya. Semoga kunjungan anda dengan niat yang baik. Blog ini sekadar mengisi ruang waktu cerita hidup saya dan aktiviti homeschooling saya bersama anak-anak. Semoga bermanfaat untuk semua. Wassalam.

Lovely Followers

Tuesday, 15 December 2015

Diy Papan carta poket


Papan carta poket ni memang salah satu kegemaran saya bila nak ajar anak-anak. Terutama bila ajar membaca atau buat aktiviti permainan bahasa. Papan ni banyak membantu..

Idea ni pun dapat bila tengok blog Puan Eliani (pengasas buku bacalah anakku dan readeasy). Saya diy dengan cara saya.. saya guna kotak dan plastik.

Pelbagai cara permainan bahasa boleh dibuat dengan carta poket ni. Nak buat pun taklah susah.. jom diy. :)

2 Komen Cerita Hati:

Sanisah eeiyss said...

wah (^___^) boleh try jugak ni (^___^)v

Puan Kutu said...

good idea..entah bila nak rajin buat paapn pocket ni.sy suka benda yg mudah2 je..yg macam ni susah sikit.hahaha alasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute