Selamat berkunjung ke blog saya. Semoga kunjungan anda dengan niat yang baik. Blog ini sekadar mengisi ruang waktu cerita hidup saya dan aktiviti homeschooling saya bersama anak-anak. Semoga bermanfaat untuk semua. Wassalam.

Lovely Followers

Friday, 14 August 2015

Belajar jawi dengan set buku ibu ajarku jawi


Ada yang bertanya saya.. "guna buku apa ajar anak baca jawi?" "buku tu berkesan dan bagus ke tidak?"

Saya pilih set buku ibu ajarku jawi sebabnya set buku ni disusun macam buku buku bacalah anakku dan read easy yang saya guna sebelum ni. Bila jumpa set buku begitu...saya terus je beli. Terdapat 7 buah buku semuanya. Bagi saya sangat berbaloi beli buku ni. Alhamdulillah anak saya mudah faham dan hanya ambil masa seminggu lebih sahaja untuk habiskan tujuh buah buku tersebut. 
 Ujian tahap kefahaman adam baca jawi. Syukur... dia sebut dengan mengeja juga. Ga ya ga ya = gigi.
Hasil usaha adam jawab soalan jawi.

Kadang kan kita nak pilih set buku apa yang bagus untuk anak pun boleh jadi pening dan risau jugak kan. Sama macam saya pun begitu dan bila tanya pengalaman orang lain, barulah saya beli dan cuba ajarkan anak saya. Saya percaya bila kita konsisten dan sabar, in shaa Allah anak akan boleh juga membaca dengan baik. Untuk belajar jawi saya sangat syorkan set buku ibu ajarku jawi ini. Kalau nak ajar membaca boleh guna set buku bacalah anakku dan read easy.

0 Komen Cerita Hati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute