Selamat berkunjung ke blog saya. Semoga kunjungan anda dengan niat yang baik. Blog ini sekadar mengisi ruang waktu cerita hidup saya dan aktiviti homeschooling saya bersama anak-anak. Semoga bermanfaat untuk semua. Wassalam.

Lovely Followers

Monday, 9 September 2013

Saya kurus sangat erk??


Kalau tanya orang, ramai nak kurus tetapi saya nak gemuk.. huhu. Siap cakap lagi untungla badan ko dah kurus, takla pikir camne nak kurus.. Haha.. sebenarnya korang silap, saya ni sangatlah nak berisi sikit macam masa bujang dulu.. Tiap kali jumpa kawan-kawan lama, ex-scholl zaman study.. mesti diorang akan tegur.
" Ayu... kenapa kurus sangat? dulu takde ler keding sangat"

Haha.. orang lepas kawen kebanyakkannya makin bambam tapi saya sebaliknya pulak.. Kenapa erk? huhu.. Mr hubby saya bagi cukup makan okeh.. bukan salah dia. Saya jer yang tak berapa jaga time makan + suka turun naik tangga kot + malas nak makan + memilih makan. Saya takde lesen kete..haha.. kalau nak kemana-mana memang mengharapkan big driver saya lah. Bila dia kena out station, saya hanya boleh bawak motor jer. Kereta ada tapi penakut yang amat nak bawak. Hihi.. Macam kisah pagi tadi... saya berjalan kaki gi klinik sendiri dengan berdukungkan Dhia. Haa mahu tak kurus kan saya. Hihi.. nak bawak motor mana ler boleh dengan baby kecik nih. Mujurlah dekat tapi penat jugalah. Semput jap... siap rest dan buat pit stop sebentar kat rumah member.. Kena indepent jugak selagi mampu bila Mr hubby out station. (^_^)

Camana entah nak gemuk semula.. penat dah pikir wehh.. so, kalau orang tegur.. memang senyum jelah.. Dah camgini tubuhnya nak buat camne. Mr hubby pun kata takpelah.. kurus asal sihat sudahlah..karang gemuk mula sibuk nak kurus balik.. Huhu.. Saya ni nak berisi jer sikit bukanlah nak bambam sangat. Lagi satu sebabnya saya full bf mek comel saya si Dhia kan dan masa abang Adam pun memang full bf jugak. Itu yang buat saya kurus maintain jer kot.. Masa peknen naik tapi lepas peknen turunlah kilo tu semula kan. Kalau timbang memang sikit je kilo.. Haha..saya yang gelak sendiri. Rasa dah makan banyak tapi maybe tak teratur masa makannya kot.. Salah siapa? diri sendirilah. Kalau tak usaha nak menggemukkan badan mana nak gemuknya kan?? Hihi.. chayookkk ayu.. sila makan banyak-banyak lepas ini. (^_^)

5 Komen Cerita Hati:

Masya said...

iyerlah ayu .. kurus asal siha sudah.... :)

Puan Kutu said...

tu la kan konflik betul..yg gemuk nk kurus,yg sedia kurus nk jadi gemuk.hehe..

gud luck utk dapatkan berat badan idaman..:)

Chic Na said...

okla kurus.. tak payah sibuk nak diet & jaga makan.. rugi tau.. huhu..

P#eoniX said...

uihshh....untung ko bleh kurus balik...aku tengok mane member aku lepas kawen badan susah nak kurus balik....janji sihat walafiat...heheheh....

S.K.A said...

hu3..kalau sihat xpelh =) bmbang nnti kalau skit je, zat perlu seimbang, sbb byak dah zat2 akak hbis kat anak akak..sy sarankn cuba bljar memandu..sng nnti..dgr jalan kaki je, sy pn seriau la..tp akak mmg nmpak kurus..smoga sihat2 jelah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute