Selamat berkunjung ke blog saya. Semoga kunjungan anda dengan niat yang baik. Blog ini sekadar mengisi ruang waktu cerita hidup saya dan aktiviti homeschooling saya bersama anak-anak. Semoga bermanfaat untuk semua. Wassalam.

Lovely Followers

Sunday, 21 October 2012

Kek Coklat Untuk Anakandaku


"Ibu, Adam nak makan kek", katanya si kecik kesayanganku itu.
Sebenarnya sudah banyak kali dia duk minta saya buatkan kek. Bila lalu kedai kek pulak, dia minta belikan kek. Saya belikan lah jugak kat dia sepotong untuk lepaskan hajat dia kan. Balik aje rumah terus dia makan tanpa tinggal sikit pun. Dan yang tak menahan......... 
Dia kata,"Dah lama adam tak makan kek". Alahai kesian anakku.
 Baru saya tersedar yang memang dah agak lama saya tak membaking. Oven tu pun dah hampir dua bulan kot tak panas. Yelah lepas je bulan raya tu, saya takde mood sangat nak membaking. Kisahnya kan..... Rupanya ade sesuatu yang menggumbirakan kan.. Patutlah mood lain macam jer.. :)

Namun hari ini, saya gagahkan jugak diri buatkan kek coklat untuk anakanda saya tu. Tak sampai hati tengok dia makan sikit je semalam kan dan dibeli pulak tu. Tak sama kot dengan hasil dari air tangan ibu dia buat kan kan.. Hahaha.. 
Kek Coklat Simple jer ni.. Menjadi jugak biarpun dah lama tak buat. Hihik..

6 Komen Cerita Hati:

Chic Na said...

simple pun boleh buat cikna terliur ni. adik cikna pun request kek coklat. tp malasnya lah nak baking. huhu..

rieda_ffya said...

ayu..lama x singgah sini...sedap kek tu ayu..

Kesuma Angsana said...

wah terbaik n nampak sedap sgt tu!

AdaM Hawa said...

sedapnya.. acik nak sikit boleh tak adam??

Masya said...

meti sedappkan...

mama aryan said...

sedap tu..akak pernah buat tp tak menjadi la pulak hihi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute