Selamat berkunjung ke blog saya. Semoga kunjungan anda dengan niat yang baik. Blog ini sekadar mengisi ruang waktu cerita hidup saya dan aktiviti homeschooling saya bersama anak-anak. Semoga bermanfaat untuk semua. Wassalam.

Lovely Followers

Tuesday, 9 October 2012

First Checkup+Buku Merah bakal adik adam...

Hai blog.. Salam semua buat sahabat bloggerku. Lamanya saya tak update dan jenguk kalian. Maafkan saya yer....

Hari ni.. 7/10/12, saya ke klinik untuk checkup pertama adik adam dan buat buku merah. Macam biasalah saya ni kategori orang yang berisiko untuk bab berat < 45kg. Hb, tekanan darah dan lain-lain semuanya alhamdulilah Ok. Nurse bekalkan vitamin penting untuk baby. Scan juga tadi dan saya teruja jugaklah sebab pregnant lagi. Alhamdulillah.. Adam pulak sibuk bertanya ibu sakit ape? Yelah lama sangat dia tengok saya kat klinik tadi. Adam pun menunggu sama jugak.. Saya katakan pada dia yang saya check adik dia. Dia pun angguk konon pahamlah kan. Sejak dia tahu yang dia bakal ada adik, dia memang selalu usap dan cium perut saya sebelum dia tidur. Katanya nak sayang adik.. Bila ditanya nak panggil abang long atau abang adam, dia kata abang adam.. Hihik..

Doakan kesihatan saya dan baby baik-baik ye. Saya belum alami peringkat alahan teruk lagi cuma memilih makan jer. Selera nak makan masakan orang lain tu yang tak menahan tu. Mengada atau mengada-adakan? Hehe..

10 Komen Cerita Hati:

cheqna said...

wah...dah nak dapat orang baru..beshnya
jaga diri neh

Chic Na said...

hope ayu & baby sihat2 selalu. abang adam juga. :)

rieda_ffya said...

tahniah ayu....mesti suke adam kan nk dpt adik..

mama_saly said...

salam..
tahniah ye ayu sbb prgnant lg..
dan tahniah juga buat abg adam sebab bakal jadi abang nnti..
moga2 sihat &slmt semuanya..:)

Masya said...

tahniah.. moga segalanya dipermudahkan hingga bersalin.. alamak!!! mek lah duduk area rumah sy confirm mek bg makan.... sampaikan x larat nak pulangkan pinggan...

Ibu Qisha said...

Tahniah Ayu :D

♥ ROS ♥ said...

Alhamdulillah..thniah yer :)

IntaNBerliaN said...

kita satu geng lah.. sy ms mula2 buat buku pink tu, berat44kg je.. adoiii... tak pasal2 sticker dkt buku pink tu bermula dgn warna hijau terus.. xdan nk merasa sticker putih.. hihii

btw, jg diri yer..

P#eoniX said...

alhamdulillah....akhirnya sampai rezeki ko yek...hehhehe...slamat yea....

mama aryan said...

wah taniah..seronoknya dak peknen..jaga diri baik2 ye ayu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute