Selamat berkunjung ke blog saya. Semoga kunjungan anda dengan niat yang baik. Blog ini sekadar mengisi ruang waktu cerita hidup saya. Wassalam.

Lovely Followers

Wednesday, 25 July 2012

Puding Susu Buah-buahan


Jom layan pencuci mulut yang mudah dibuat. Tapi ku telah menderhaka sikit pada resepi ni sebab ku pakai laici dan bukannya buah-buahan koktel.. Hihik.. Sebelum tu kan,
aku dah beli ni.....
.
.
.
Ini Majalah
 Majalah Saji Super Bumper Raya.. Macam-macam resepi biskut ada kat dalam majalah ni..  Aku kalau raya lebih suka buat biskut dahlia, semperit dan cornflakes. Tapi yang suka makan biskut tart nenas dan yang tu selalu beli ajer....  :)
Inilah puding susu laici... 

Resepi : Puding susu Buah-buahan
Sumber : MYResepi

1 paket serbuk agar-agar
2 biji telur - ku pakai sebiji je
4 cawan air
1/2 tin susu cair
1 cawan gula pasir
2 - 3 sudu besar tepung kastard
1 tin buahan koktel - ambil buah jer (ku pakai laici dan potong kecil)

1) Masak serbuk agar-agar dengan air dan gula hingga larut.
2) Pukul telur dan campurkan dengan tepung kastard. ketepikan.
3) Bila bahan dah larut, campur susu cair. Bila sudah mendidih baru campurkan telur yang dipukul tadi.
4) Masukkan buah-buahan dan masak sekejap hingga rata.
5) Tuang dalam bekas dan sejukkan.

SELAMAT MENCUBA!!!

p/s : Apa menu berbuka puasa korang hari ni? Ku hari ni masak nasi lemak dan ayam goreng.   Dah siap dah semua dan sebab tu boleh update nih.. Hihik.. Aku lebih suka masak awal sikit untuk elak kelam-kabut.. :)

7 Komen Cerita Hati:

P#eoniX said...

wow!!!!puding yang dipelbagaikan....nak trylah...heheheheh....

adda syuhada said...

nanti nk cuba jgk la..suka betul ngn puding2 nih...kena plk sejuk2 nyaman jer masuk tekak,...

IntaNBerliaN said...

syoknya ada buku masakan camni...

Nur-nba said...

Sedapnya... teringin nak cuba..

Chic Na said...

sedap je nampak puding tu tp masuk telur jugak. agak2 kalau tak masuk telur jadi tak ayu? huhu..

Masya said...

lama tak buat puding buah... mesti sedapkan makan sejuk² .. curah susu cair..

Che Rosliza Che mat said...

Sedapnya...CR suka puding...nanti boleh try buat..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute