skip to main |
skip to sidebar
Mood nak makan pengat tiba-tiba muncul lepas je telefon mak kat kampung dan mak bagitahu tengah buat pengat pisang. Sedap pulak rasa.. Tapi takde stok pisang, buat pengat ubi keledek jelah. Kalau pengat pisang, aku lebih suka pisang nangka.. baru ada rasa masam-masam manis sikit. :)
Resepi Pengat Ubi : Ubi keledek kuning (buang kulit dan potong), Gula melaka, Santan, Sehelai daun pandan, sedikit garam.
5 Komen Cerita Hati:
sedapnyer...
suka gak mkn..biasa mama lya buat..kdg2 tu..gna labu
sedaap pengat ubi.. sy sk mkn lps ltk dlm peti sejuk.. rs sejuk je tekak :-)
wahhh sedapnya. pengat durian pun sodapp!! :)
suka pengat keladi..
haku lebih ske pengat pisang...heheheh....lagik-lagik kalau hade bebola dari tepung pulut...lagik sedap...ngeh...ngeh...ngeh...
Post a Comment