Selamat berkunjung ke blog saya. Semoga kunjungan anda dengan niat yang baik. Blog ini sekadar mengisi ruang waktu cerita hidup saya dan aktiviti homeschooling saya bersama anak-anak. Semoga bermanfaat untuk semua. Wassalam.

Lovely Followers

Friday, 12 July 2013

~Dhia yang suka dibedung~


Bila dia dah kenyang menyusu tapi masih juga tak dapat lelap mata... dhia sudah pandai menangis kuat macam tak puas hati sebab mata nak tidur tapi tak dapat tidur. Apa saya buat? Haaa.. bedungkan aje si dhia ni.. Siang hari pun camtu jugak, tengok dia macam tak berapa lena je tidur tu, saya bedunglah dan letak dalam buai. Bila dah dibedung.. memang lama ler dia tidur. Hihi.. Mulanya saya test je nak tengok dia suka ke tak. Nampaknya dhia suka ler pulok. Tapi kena tengok keadaan mood dia jugak ler.. Malam pun  sama... kena bedung dulu baru dia tidur. Tapi bedung kaki je.. tangan mana mahu dia bagi bedung, kalau bedung kemas tangan kaki memang dia eheheekkk ler.... Hihikk. (^_^)
v
v
Ini gambar masa siang hari.......... Mood dia sekarang, kadang nak tidur buai kadang nak tidur bawah. Fuhh memang kena belajar tengok mood dia lak saya ni jadinya. Bedung pakai kain batik jer.. Ini grandma Dhia yang buatkan, kain batik ni nipis sikit, digunting dua dan dijahit tepi-tepinya.. dapatlah dua kain bedung dari kain batik tu.. Pink lagi grandma buatkan..
Tuan tanah nak menyibuk jugak.. Ni masa hari mewarna Adam. Nak tunjuk kat Adam yang kami penyokong setia dia.. 

Nota : Selamat berpuasa untuk sahabat-sahabat semua...

3 Komen Cerita Hati:

Masya said...

anak adk sy pulak pesen xmoo berbedung.. ligat tgn dia pandai bukak di libas2 tgnnya tau2 dah keluar .. kaki siap terkangkang padahal baru 2 bulan.. mcm2 ragamkan...

Puan Kutu said...

pandai dhia ni ekk..nak berbedung pulak..agaknya cuaca tak panas mmg dia selesa la tidur berbedung

kemain serius ibu jadi penyokong adam.hehe

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

hihi..comel dhia pkai bedung..ank dila kdg2 suka bedung sume kaki tgn kdg2 kaki je..tgn mmg suka melebar cmtu,,ank dila dh start pyah nk tdo mlm..siang lena lak..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute