Selamat berkunjung ke blog saya. Semoga kunjungan anda dengan niat yang baik. Blog ini sekadar mengisi ruang waktu cerita hidup saya dan aktiviti homeschooling saya bersama anak-anak. Semoga bermanfaat untuk semua. Wassalam.

Lovely Followers

Monday, 4 June 2012

Uppsss...Adam Main masak-masak?


Terkejut aku tengok betapa kreatifnya anak bujang aku main masak-masak. Diambilnya piring terbang dijadikan dapur gas kononnya. Kemudian diambilnya pulak angry bird punye  bet ping pong dibuatnya tempat memanggang ikan. Lepas tu berangan tengah bakar 2 ekor ikan. Sangat terkejut okey bila dia main masak-masak. Kreatifnya dia bila reka mainan lain dijadikan mainan masak. Maklumlah, Adam mana pernah aku belikan mainan masak-masak dan memang takde pun. Sungguh pelik dia boleh reka main masak-masak pulak hari ni... Dah boring sangat agaknya kot.

Mula-mula, potong ikan dulu yer puan-puan.
Adam kata : "Buang kulit-kulit dia dulu". (sisik kot)
 Letak atas kuali dan bakar.
 Ada dua ekor ikan pink dan green.. Siapa nak?
 Siap kipaskan lagi tau!! Kreatifnya anak ibu ni. :)

Dan yang bestnye.. dia sudah cakap loghat aku dah sikit-sikit.. Adam kata, 5 riyal 5 riyal. Konon dia jual ikan tu harganya 5 riyal. 
Sangat seronok bila dia pandai reka mainan lain jadi mainan masak pulak. Pelik budak lelaki main masak-masak pulak kan. Hihik.. Tu lah, terpengaruh dengan ibu dia kot. :)

9 Komen Cerita Hati:

inazamri said...

mana tau bila besar nnt bakal pengganti chef wan pulak.

Chic Na said...

ni mesti sbb dh biasa tgk ibu asyik masak je hari2. asyik main robot je boring jgk kan. hehe.. kreatif adam. bijak betul. :)

LYAfrina said...

eyhh..adam masak apa tu?? nak sikit boleh?

Saya Disini said...

adam buat kuih apa tu

rieda_ffya said...

adam selalu tgk ayue masak kot..tu yg tau cara nk msk kot...hee

Kamsiah said...

nnt leh jadi chef besar nanti...

Chic Na said...

ayu.. cik na guna kurier utk hantar coklat. sehari je dh sampai. :)

IntaNBerliaN said...

hahaha ikan bakar 5 riyal ye adam.. hihii

pandai!!

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

pandainye dia..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute