Selamat berkunjung ke blog saya. Semoga kunjungan anda dengan niat yang baik. Blog ini sekadar mengisi ruang waktu cerita hidup saya dan aktiviti homeschooling saya bersama anak-anak. Semoga bermanfaat untuk semua. Wassalam.

Lovely Followers

Friday, 16 October 2015

Velcro board for my adam and dhia

MasyaAllah.. sejak join group hs di fb.. semakin banyak perkongsian yang menarik saya dapat.. idea velcro board ni pun hasil daripada perkongsian Puan Ana.. terimakasih Puan Ana. Saya sangat sukakan idea ni dan anak anak saya pun seronok ada board tu. 
Saya buat ni guna apa yang ada je kat rumah, in shaa Allah..  lainkali akan buat dengan lebih kemas dan cantik.. 
 Bahan : plastik pembalut buku, velcro bertape, wall paper, double side tape.

Sepatutnya guna wallpaper untuk keliling plastik tu tapi saya guna kertas minyak je dulu.. maklumlah tak sabar nak buat kan. Wallpaper tu yang separuh tu dan kat kedai mr.diy ada, segulung tu bawah RM5 camtu la. Saya akan buat lagi board ni kat sudut lain pula dan nak buat lebih cantik la..



 Seronok dhia dapat board ni. Letak flashkad dan belakang flashkad tu kena letak velcro sikit ye barulah boleh lekat kat board tu.

Saya sebut.. dhia cari dan tarik kad. Seronok sangat lah kan.

 Disebabkan velcro board tu juga buatkan ibu rajin diy flashkad sendiri.. :)
terimakasih kepada empunya asal idea ni.. anda semua pun kena buat juga tau. mesti anak seronok nanti.. 

1 Komen Cerita Hati:

Puan Kutu said...

Sy nk buatbyg velcro tu takdak la pulak..so far tak kluaq duit lagi la..dok buat guna bahan yg sedia ada kt rumah dulu..dok semangat nk buat byk2 gak flashcard ni.hehehe semangat dr ayu n group2 hs gak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute