Selamat berkunjung ke blog saya. Semoga kunjungan anda dengan niat yang baik. Blog ini sekadar mengisi ruang waktu cerita hidup saya dan aktiviti homeschooling saya bersama anak-anak. Semoga bermanfaat untuk semua. Wassalam.

Lovely Followers

Thursday, 29 March 2012

Segmen ; Jawab jawab dan anda di tag



Pagi-pagi on blog dah kena tag kena jawab soklan cepu mas. Hehe.. Nak tergelak lak rasa. Sebab di tag oleh jejaka P#eonix makanya kena menjawab lah ni yer.. Hihik.. best gak nih sebab boleh kenal korang dan rs suam2 kuku je nak jawab sebab nanti habis ler rahsia ku. Hahaha.. :)
Tapi tak pasti segmen nih siapa yg buat..

Syarat-syarat segmen : 


1) Tak boleh tag orang yang sama
2) Letakkan semua syarat-syarat di entry
3) Pastikan mereka tahu mereka ditag
4) Ceritakan 11 perkara tentang anda di dalam entry
5) Jawab semua soalan yang diberi oleh orang yang tag anda dan buat 11 soalan pula untuk orang yang ditag.

Ayoyo kena jawab lah nampaknye 11 soklan yg ditanya oleh P#eonix. Kena jujur lah kan... tak baik tipu2...

1) ape yang buleh bwat korunk tensen???

Tension?? hahaha.. sekarang nih pun ku tengah tension nak jawab soklan2 nih. Hehe... Tension pada aku banyak benda yg boleh wt tension. Tapi aku tension giler kalau letrik takde dgn tibe2 tanpa notis..Haha..sebab ape sebab habis tergendala segala keseronokan aku kalau tengah online ke kan..

2) ape ciri-ciri lelaki idaman bagi korunk?? bagi sis ctayue ...ape yang sis suke kat si suami???

haha.. soklan baik punyer.. Ape erk?? Emm kena pikir nih sampai lebam otak jap. Aku suke suami ku sebab dulu dia kurus tapi sekarang dah tembam.. Hehe.. maknanye dia bahagia lah tu ngan aku. Boleh tak jawab cmnih? 
ekceli ku suke sikap encik suamiku yg sgt bertangungjawab, penyayang dan kuat merajuk tu. Hahaha...

3)ape masakan korunk yang paling sedap penah korunk penah masak???ceritakan...

Masak ni aku bukan expert bebenor yer.. Setakat ni yang paling sedap, ini kata encik suami lah yer. Bihun sup dan laksa penang. Hehe... nak try ke? singgah umah sis yer..

4) ape tebiat pelik korunk...huh???

Kena jawab kah ini?? tabiat pelik = suke jadikan jemari sbg cleaner kt rumah hidung yg cute..hahaha... :)
Pengotor ke? Tak kan? sebab selalu jaga kebersihan tu namanya..Hehe.. memang itu yg susah nk buang. sampai pernah kena tegur ngn member2 masa zaman study dulu lagik dan sekarang of coz ler encik suami pulak kaki bebel nye. Hehe.. Tapi lepas tu ku basuh ler.. hadoii takkan lah TAK kan..

5) ape kejadian yang memalukan pernah terjadi kat korunk???

Ini yg fening sikit nak jawab nih.
Emmm... nak tahu ke? kejadian ku tergelincir kat pasar lepas beli ikan. Haha.. Tapi sebenarnye merajuk sebab cari ikan yg nak takde kat pasar tu. Sekali nak turun tangga terjatuh. sakit giler sampai seminggu baru baik pinggangku itu. malu weh sebab habis orang tengok.Yang encik suami dan anak boleh gelakkan ku pulak. Haha...

6) impian korunk???

Impian banyak... tapi bagi satu jelah yer.. Impian nak jadi wanita berkerjaya belum tertunai lagi nih. Haha.. Asyik2 postponed aje kan. 

7) kalu korunk dah kawen sok nak anak bape orang&sebabnye?? for sis ctayue...target anak sampai berape orang dan sebabnya....

ku mahu 4 ajer. dua pasang. Insyaallah. Sebab nye tak leh ramai2 sangat nanti tak muat kete. tak pasal2 ade anak kena jaga umah tak leh ikut. Nanti kalau pakai MPV rasa besor sangat jadi makin bertambah lak angka anak tu sebab tengok masih ade seat kosong lagik... hahaha..

8) sape membe paling baik korunk penah kawan?senaraikan 3 orang dan sebab....

Hehe.. Memang ade 3 pun member yg walau jauh tapi masih ingat member. Ini member masa study kampus. rindu kat diorang. lama tak jumpe tapi fb jugak tempat chat nye. Hehe..
* Namanye Norazimah tapi femes dipanggil Jima. Dia memang kawan yg baik sebab selalu jd penasihat aku. 
* Dini jugak frens baik ku sebab dia suka menolong.
* Encik suami lah kawan baik saya. Dari dulu sampai sekarang. kalau nak ngumpat pun ajak dia jer. Hehe..

Tapi kawan baik nih sebenarnya adalah kawan yg sentiasa ingat kawan walau jauh atau jarang jumpe. Itulah baru kawan. Berkawan sekali selamanya tetap kawan. Thanks u olls for being my bestfrens. Dan yg dah jadi kawan dlm alam maya pun tetap kawan ku. Korang memang best, walau tak kenal tapi rs mcm dekat jer. Hehe...

9) ape pengalaman paling best dalam kuarge korunk x kire adek-beradik@ngan parents yang x leh lupe...

Paling best bile time hari raye. Hehe.. sebab masa tu lah dpt kompol reramai. maklumlah masing2 ade yg keje jauh, study kan. Time aku balik ade yg tak balik. macam setahun sekali pulak br jumpe. Hehe..tapi sweet lah masa tu sebab macam2 story. tapi yg paling best bila abang long sponsor main bowling..huhu. penuh anak beranak kt game tuh. Hehe..

10) korunk ske x kalau korang dah kawen and dimadukan??madu itu kan manis...ahakz....

Madu?? madu lebah ade lah 2 botol kat rumah ni yg encik suami beli. Kalau madu lain tu... emm.. kena sediakan 10k sebulan kat aku, rumah besor sebijik dan kete besor sebijik baru aku bagi madu. Haha... sengal  ke jawapan ku ini?? Hehe..
Sesungguhnya MADU ITU PAHIT. Tak nak... tak nak... tak nak...!!!!!

11) ape yang kelebihan (3) & kekurangan (3) tentang diri anda yang ingin anda perbaiki???
Kelebihan : 
* dah pandai masak sebab dulu tak berapa pandai. Hehe.
* suka senyum jugak tapi tak lah 24jam..hehe..
* senang bergaul dengan semua orang..

Kekurangan :
* kurang inci dan kurang gemuk.. Hehe.. Ini memang kena usaha keras lagik bagi gemuk sikit.
* tak pandai berenang jugak.hehe.. penat dah belajor tapi memang failed aje..hehe. sebab tu suke mandi air sungai dari mandi laut. nak pandai sangat sebenarnya....
* tak pandai nak berterus terang sebab lebih suke memendam rasa yg akhirnya dah takde rasa dah nak terus terang sebab dah terbiasa pendam. Hehe.. Itu memang susah nye nak buang. kata orang diam itu lebih baik tapi sebenarnya tak boleh selalu diam..sakit nanti.. :)

Huh..! Penat nye nak menjawab soklan nih. Puas hati tak? Kalau tak puas hati buat2 lah suka hati yer.. Haha.. Tengok sampai ku sengal sudah nak jawab soklan2 tu. 

Rasa macam nak tag org tapi tak tahu nak tag sape takut nanti ade yg tak suke di tag.
11 soklan kepada orang yg di tag dan yg sudi nak jawab :
1) anda anak ke berapa?
2) nama penuh anda dan siapa yang bagi nama anda tu?
3) hobi anda di masa lapang?
4) apa yang anda tak suka dan suka dalam berkawan nih?
5) apa yang anda tahu masak dan masakan paling sedap anda?
6) kalau tension apa anda buat?
7) tempat yang paling anda nak sangat pergi?
8) siapa yang anda paling sayang dan kenapa?
9) kelebihan dan kekurangan anda?
10) siapa idola anda dan kenapa?
11) anda alergik pada apa?

so, saya nak tag

Sudilah kiranya join.Tapi tak paksa yer. Hehe.. Maaf kalau anda tak suke saya tag anda dan soklan2 saya tu.

p/s : panjang pulak entri hari ni. Sorry guna perkataan aku yer..

5 Komen Cerita Hati:

Munnafendy said...

org lelaki mmg suka nau tnya pasal madu2 ni kan...isy3..

=)

AdaM Hawa said...

InsyaAllah.. ada kesempatan sy join ye.. ayu..

Saya Disini said...

pnjngnye..gud luck

P#eoniX said...

hakhakhak....jawapan yang sweet dan sempoi dari sis...terbaek!!!!!!thanx coz sudi jawab soklan sy...heheheheh....jgn amik ati na.....

cik ai said...

hehehee.
thanx ayue c0z tag cik ai
mcm best nie
insyallah cik ai join
peacee \(^_^)/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute