Selamat berkunjung ke blog saya. Semoga kunjungan anda dengan niat yang baik. Blog ini sekadar mengisi ruang waktu cerita hidup saya dan aktiviti homeschooling saya bersama anak-anak. Semoga bermanfaat untuk semua. Wassalam.

Lovely Followers

Thursday, 19 January 2012

Cik Red Cam Saya

Assalamualaikum........ 

Nak bercerita..... Kisah di birthday saya yg lepas.. 17okt 2011.  Encik suami telah menghadiahkan saya sesuatu yang sy rasa plg best.. antara banyak2 hadiah yg dia kasik, yg nie sy rs sgt best.. Apakah itu??? hehehe..  Inilah dia.. Digital camera Canon Powershot A2200.


hehehe.. sgt lah suka.. sbb senang nk snap pic kek lepas try kalau menjadi kan..hehe..  Memang best camera nie dan sy gelarkannya Cik Red Cam.. Tapi......................................... sesuatu telah menduga Cik Red. Sempena hari AKC tahunan tempat suami sy bekerja penghujung Disember yg lepas, adalah makan2 mlm tu...bertemakan back to school.. Mmg best mlm AKC tu, cuma kejadian kpd Cik Red sy yg buat sy jd tak best dan balik lah awal.

Semasa encik suami nk tunjuk pic pd kwn sy, tetiba Cik Red Cam terhentak atas meja..rendah je pun, maybe camera tu shock dan kebetulan pulak encik suami lupe nk off kan Lens.. huhuk.. apalagi, maka error lah lens tu dan tak leh snap pic dh lepas kejadian tu.. br je 3 month pakai...pelik jugak..agaknye Cik Red nie mmg sensitif kot..takpelah..dugaan di penghujung tahun 2011 hari tu. Nanti nk g kedai tempat beli Cik Red Cam balik dan tanya kot2 ade cover under warranty ke kan.. save sikit budget nk repair..... Buat masa nie Cik Red Cam sy belum sihat lagi lah.... hehe.. tapi best gak kalau mintak husband beli DSLR terus..haha.. tapi masalahnya bukan pandai pakai pun DSLR bagai..hehe.. cukuplah setakat Cik Red Cam kembali sihat semula. Itu pun dah wt sy happy.. sbb sy syg sgt dia. itulah antara present plg best dr husband tp husband jgk yang_____ hehehe..tapi bukan salah sesiapa pun. benda dah nak jadi.. sehari lepas kejadian tu sy kecewa lah jugak..sampai nangis gk sikit..hehe... Tapi takpe, nt kite g jumpe Doc yer Cik Red Cam.

2 Komen Cerita Hati:

~~zAnAfAhMi~~ said...

Assalam...cik red ye? akak punya cik green, pun dah nak masuk bengkel, hang tak boleh tutup. Dah ada pengganti pun tp tetap syg pd dia.

azyue said...

Tu lah kak Zana. hang jgk, tak leh tutup. br 3 bln pakai, tu yg terasa sikit tu.. mahal sikit lah kot repair kalau warranty tak cover kan.. oo akak beli lain ke? akak tak repair ke cik green akak tu? hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute