Monday, 30 July 2018

Resepi tat jepun stail saya



Ibu Cuba.
Tat jepun.

Crust :
170gm butter/marjerin
50gm gula icing
1bj telur gred c
1 SK esen vanilla
290gm tpg gandum

-pukul sebati gula Dan butter dengan senduk je. Masuk telur.mix sebati. Masuk Esen. Masuk tepung sikit sikit.uli hingga jadi doh lembut.

Filling : apa apa Jenis jem atau filling

Kek :
200gm spongemix/tpg optima
200gm telur
50ml air
50ml minyak
1sk esen vanilla

-mix semua kecuali minyak. Mix hingga gebu. Dah gebu kental baru kaupbalik minyak dengan spatula.

Caranya.
-terap doh masuk acuan tat.
-letak jem.
-letak adunan kek.buatla corak dari dua sudu adunan kek diwarnakan.
- bakar 15-20 minit suhu 170c

No comments:

Post a Comment

Salam. Please leave ur comment here. Satu pun jadilah..Hehehe